Stjärnorna på slottet

Årets artistgäng Carola, Loreen, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund, Ace Wilder och David Hellenius har samlats på vackra Roserberg slott för att få inspiration och påbörja arbetet för vinterns stora turné. 

Med artistlistan i åtanke, är det ingen överraskning att den två timmar långa showen bland annat kommer göra en djupdykning bland Eurovisions-vinnande låtar.

– Vi kommer även lyfta fram 1980-talets största hits. Om jag äntligen får bestämma blir det Duran Duran och Phil Collins, kanske Eurythmics på toppen. Självklart sjunger jag allt, själv är bäste dräng. Men det är nog inte riktigt färdigförhandlat än, viskar David Hellenius.

– Naturligtvis blir det även en lyxig lista med artisternas egna superhits. Petras Händerna mot himlen, Carolas Stormvind och Euphoria av Loreen tillhör de som är självklara, men det finns många, många fler, säger Stjärnklart-regissören Roine Söderlundh.

Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och Carola är veteraner i ”Stjärnklart”. De övriga artisterna är debutanter i sammanhanget.